Газпром та італійський концерн Eni домовилися про південний газовий коридор

Читать на русском
Газпром домовився з італійським концерном Eni про співпрацю щодо розвитку південного газового коридору.

У центральному офісі ВАТ «Газпром» голова правління компанії Олексій Міллер і генеральний керівник італійського концерну Eni S.p.A. Клаудіо Дескальці підписали меморандум про взаєморозуміння.

Про це повідомляє прес-служба Газпрому, передає «Слово і Діло».

«Нафтогаз» відповів на претензії «Газпрому»НАК «Нафтогаз України» підтвердив отримання від ПАТ «Газпром» рахунку на $5,3 млрд за газ, який компанія не замовляла та не отримала протягом 2016 року, й не має наміру його оплачувати до рішення Стокгольмського арбітражу.

«Документ засвідчує зацікавленість сторін в аналізі перспектив співпраці щодо розвитку південного коридору поставок газу з Росії до країн Європи, зокрема Італії, а також модернізації контрактів на поставку російського газу до республіки», – йдеться у повідомленні.

Eni S.p.A. – глобальний енергетичний концерн, представлений у нафтовому і газовому секторах, виробництві й продажі електроенергії, нафтохімії, сервісному й інженерному обслуговуванні нафтових родовищ. Eni – основний партнер Газпрому щодо газопроводу «Блакитний потік».

У разі будівництва другої нитки «Турецького потоку» (газопровід прокладуть по дну Чорного моря з Анапського району РФ до Туреччини, а на кордоні Туреччини та Греції передбачається будівництво газового хабу) РФ розглядає варіант підключення на кордоні з Грецією до газопроводу Poseidon, який має пройти через Грецію та Іонічне море до півдня Італії.

Раніше повідомлялося, що Польща готова відмовитися від контрактів з Газпромом.

Нагадаємо, раніше Газпром збільшив постачання газу на окупований Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: