Польща готова відмовитися від контрактів із «Газпромом»

Читать на русском
Польська нафтогазова компанія PGNiG впевнена, що нова трубопровідна система для імпорту газу з Норвегії через Данію і Балтійське море буде побудована до 2022 року.

Польська нафтогазова компанія PGNiG впевнена, що нова трубопровідна система для імпорту газу з Норвегії через Данію і Балтійське море буде побудована до 2022 року.

Про це заявив віце-президент PGNiG Пітер Возняк, передає «Слово і Діло» з посиланням на Reuters.

«Ми можемо уявити собі життя без «Газпрому». Ми відчуваємо себе дуже добре підготовленими», - також зазначив Возняк. Польща планує, що новий проект «Балтійські трубопроводи» буде введений в дію до 2022 року, а саме - коли закінчується термін дії довгострокових контрактів PGNiG з «Газпромом». «Шанси на те, що вона (нова газотранспортна система, - ред.) Не буде побудована дорівнюють нулю», - підкреслив Возняк.

Він також зазначив, що PGNiG хоче, щоб її портфель був повністю диверсифікований на основі довгострокових або середньострокових контрактів, але при цьому був прив'язаний до європейських умов, «про які ми не можемо говорити сьогодні, коли мова йде про нашого основного постачальника».

Звідки Україна імпортує природний газ?В рамках диверсифікації поставок природного газу Україна налагодила імпорт ресурсу зі Словаччини, Угорщини та Польщі, на черзі – відкриття газового коридору з Румунії.

Возняк повідомив, що процедура відкритого сезону, за допомогою якої вантажовідправники надають операторам газових мереж інформацію про те, скільки пропускної здатності газопроводу вони отримають, буде оголошена операторами протягом декількох тижнів.

«До липня буде відомо, хто та якою мірою буде використовувати можливості», - сказав він.

Як повідомлялося, Польщі вдалося заблокувати рішення Єврокомісії про розширення доступу «Газпрому» до трубопроводу OPAL, який є наземним продовженням «Північного потоку».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: