Кримінальна справа проти Садового: козир АП чи помилка команди Президента

Читать на русском
Гліб Канєвськийполітичний експерт
Петро Олещукполітичний експерт

Складно сказати, чи може кримінальне провадження стати елементом боротьби Порошенка із Садовим. Низка ЗМІ регулярно розповідає про пригоди львівського сміття в Україні, що, безумовно, потужно вдарило по рейтингу Садового.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив експерт Центру політичних студій та аналітики «Ейдос» Гліб Канєвський, оцінюючи заяву мера Львова Андрія Садового про те, що ГПУ готує йому підозру в скоєнні кримінального злочину.

«Якщо допустити вибори, то, як показує історія попередніх кримінальних проваджень проти різних кандидатів у президенти, наприклад, проти Тимошенко, такі справи працюють, навпаки, на користь політиків-опозиціонерів», – переконаний Канєвський.

На його думку, це спосіб привернути увагу медіа.

«Більше того, вони привертають увагу того електорату, який незадоволений чинною владою, але, наприклад, ще не визначився, кому віддати голос», – додав експерт.

На його думку, навіть якщо кримінальне провадження проти Садового є елементом політичної боротьби АП проти Садового, то це не козир у руках, а їхня помилка, що здатна підвищити йому рейтинг мера Львова.

«Хоча в разі проведення виборів у Садового вже немає шансів на перемогу, але, безперечно, політична боротьба ще попереду», – зауважив він.

«Перед початком розгону блокади Порошенко покликав до себе «на чай» Садового, щоб усе «повирішувати». Тобто в свідомості Порошенка блокада – це результат «образи» Садового. І, відповідно, проблему можна вирішити, якщо, наприклад, виміняти блокаду на «сміттєву деблокаду». І щойно вони все «повирішують», Садовий дасть команду «холопам», і ті розійдуться. Тобто він не бачить себе політиком, він бачить себе «рішалою», що живе серед таких самих «рішал», – написав на своїй сторінці в Facebook політолог Петро Олещук.

Нагадаємо, днями Президент провів зустріч із головою МВС та мером Львова.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звинуватив мера Львова Андрія Садового та голову фракції «Самопомочі» Олега Березюка в організації блокади Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: