Садовий: сміттєві баки у Львові переповнені

Читать на русском
Мер Львова Садовий: у місті накопичилося близько однієї тисячі тонни сміття. Щодня його кількість збільшується на 500-600 тонн.

Львів знову захлинувся у власному смітті. В місті переповнені майже 300 сміттєвих баків. Перевізники не можуть їх очистити, позаяк вивезти сміття на полігони за межами Львівщини неможливо.

У різних областях України заблокованими залишаються близько півсотні вантажівок зі львівським сміттям, заявив мер Львова Андрій Садовий сьогодні, повідомляє «Слово і діло», посилаючись на zaxid.net.

Він додав, що в місті на 255 майданчиках контейнери переповнені.

«З міста не вивезено близько однієї тисячі тонни сміття. Щодня додається 500-600 тонн сміття, тому його кількість буде збільшуватися», – сказав міський голова.

Міські легенди України. Львів: Грибовицьке сміттєзвалищеУ рамках проекту «Міські легенди» України «Слово і Діло» розповідає про історію найскладніших проблем міст країни. На черзі – Львів і Грибовицьке сміттєзвалище.

«Всі перевізники заявили, що не мають можливості вивозити сміття за межі області. На сьогодні транспортувати відходи за межі Львівської області неможливо, тому що машини не повертаються. Претензій до львівської поліції немає, йдеться про ситуацію з Україною», – заявив Садовий під час засідання обласної комісії з техніко-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Мер Львова закликав голову Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютку звернутися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, щоб вантажівки зі львівським сміттям у регіонах не затримували.

Андрій СадовийМіський голова Львова

«Вантажівки блокує той, хто має всю повноту влади, йдеться про центральний рівень, адже автомобілі заблокували в різних регіонах майже одночасно», – сказав Садовий.

Олег Синютка заявив, що на сьогодні від міської влади поки не надходило офіційних звернень із зазначенням перевізників, номерів автомобілів і даних про те, де й хто їх блокував.

Нагадаємо, Франція надасть Львову 650 тисяч євро на проект щодо закриття та рекультивації Грибовицького звалища.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: