Прокуратура збирається вручити підозру Садовому

Читать на русском
Генеральна прокуратура невдовзі вручить підозру в скоєнні кримінального злочину меру Львова Андрію Садовому, повідомив він сам.
Андрій СадовийФото з відкритих джерел

Міський голова Львова Андрій Садовий стверджує, що незабаром прокуратура планує вручити йому підозру в скоєнні кримінального злочину.

Як написав мер у своєму Facebook, такий крок є помстою за його співзвучні з позицією «Самопомочі» думки щодо торгової блокади Донбасу.

«Із суботніх зустрічей дізнався, що вже незабаром маю отримати від прокуратури повідомлення про підозру в скоєнні кримінального злочину. Звичайно, я не пов’язую це ані з позицією «Самопомочі» в парламенті, ані з особливостями української політики. Так співпало просто», – зауважив Садовий.

Чиновник підкреслив, що в нього немає повноважень для ведення переговорів щодо блокади ОРДЛО й він не брав у них участі.

«Президент запитав, яка моя позиція, я відповів. Вона співзвучна з позицією «Самопомочі», – зазначив він.

На думку Садового, ситуацію може врятувати звільнення за будь-яку ціну українських полонених та ухвалення закону про визнання статусу територій, підконтрольних «ЛНР» і «ДНР», окупованими Росією «з усіма міжнародно-правовими наслідками (й забороною торгівлі автоматично)».

Разом із тим, іще наприкінці лютого притягнути до відповідальності як Садового, так і його соратника, голову фракції «Самопомочі» в парламенті Олега Березюка, за блокаду Донбасу та її наслідки пообіцяв міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: