Сирійська опозиція відмовилася брати участь у переговорах

Читать на русском
Повстанці заявляють, що російська армія продовжує злочинні дії проти цивільного населення в Сирії.

Представники сирійської опозиції вирішили не брати участь у зустрічі з питань врегулювання ситуації в країні, яка розпочнеться сьогодні в Астані, оскільки російська авіація продовжує здійснювати повітряні атаки всупереч домовленостям про припинення вогню.

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

Експерти назвали точну кількість загиблих у Сирії за роки громадянської війниЗа шість років сирійської війни проти правління президента Башара Асада, серед убитих понад 96 тисяч – мирні жителі. Від початку війни задокументовані смерті понад 321 тисячі осіб і понад 145 тисяч вважаються зниклими безвісти.

За словами повстанців, армія РФ не виконує умови турецько-російського перемир'я.

«Рішення не їхати пов'язано з тим, що Росія продовжує злочинні дії проти цивільних у Сирії й підтримувати злочини сирійського режиму», – сказав представник повстанців, додавши, що поінформував про це рішення Туреччину.

Сирійські повстанські групи в суботу закликали до відтермінування мирних переговорів, підтримуваних РФ у Казахстані, й заявили, що подальші засідання будуть залежати від того, чи дотримується сирійський уряд та його союзники оголошеного на 7-20 березня режиму припинення вогню.

Нагадаємо, наприкінці лютого в Женеві пройшов новий етап міжсирійських переговорів. Як відомо, попередні переговори завершилися безрезультатно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: