У Женеві стартує новий етап міжсірійських переговорів

Читать на русском
До Женеви прибули делегації сирійського уряду і опозиції, з якими будуть проведені консультації до офіційного початку женевських переговорів.

У Женеві 23 лютого розпочинається новий раунд переговорів з мирного врегулювання ситуації у Сирії.

Про це повідомляє The Associated Press, передає «Слово і Діло».

Агентство відзначає, що очікування щодо «Женеви IV», четвертого раунду переговорів, які проходять за посередництва ООН, є не надто високими.

Сирія сьогодні: чи можна змусити вести переговори тих, хто роками один в одного стріляв?Політичний аналітик пояснив, чому США згодні вести переговори з РФ щодо Сирії, та оцінив засідання сторін в Астані.

«Після декількох місяців кровопролиття в Сирії, затримки щодо доставки гуманітарної допомоги та проблем з дипломатією, спецпосланець ООН Стеффан де Містура по Сирії відновлює переговори між делегаціями уряду та опозиції у четвер, у спробі завершити в країні шестирічну війну, яка забрала життя сотень тисяч людей та зробила мільйони людей переміщеними особами», - зазначає The Associated Press.

Делегацію сирійської опозиції очолює новий представник у переговорах - Наср Харірі, 40-річний кардіолог з південної провінції Дараа, де повстання, що викликало громадянську війну в Сирії, почалося в березні 2011 року.Затриманий понад 20 разів перед втечею з Сирії, тепер він є високопоставленим членом Сирійської національної коаліції, однієї з найбільших опозиційних груп.Повідомляється, що до делегації налічує 21 члена.

«Терористичні угруповання, такі як «ІДІЛ» та відгалуження «Аль-Каїди» - Фронт Фатах Аль-Шам, які контролюють території в Сирії, знову були виключені», - повідомляє агентство.

Раніше експерт розказав «Слову і Ділу», чому Сирія і Україна залишаються двома принциповими «майданчиками» для Путіна.

Нагадаємо, попередні переговори щодо Сирії в Астані завершилися безрезультатно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: