В ЮНІСЕФ назвали кількість загиблих дітей у Сирії за 2016 рік

Читать на русском
Жертвами сирійського конфлікту в 2016 році стало рекордне число дітей – за рік убили 650 чоловік.

За даними Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), протягом 2016 року в Сирії загинули 652 дитини, що на 20% більше, ніж у 2015 році.

Як повідомляє «Радіо Свобода», минулий рік став найгіршим за час шестирічного громадянського конфлікту в Сирії, передає «Слово і Діло».

50 мільйонів дітей у світі стали біженцями – ЮНІСЕФУ звіті ЮНІСЕФ йдеться, що майже 50 мільйонів дітей у світі вважаються біженцями. За даними організації, багатьом неповнолітнім біженцям не вдається вижити під час втечі в інші країни.

Відзначається, що щонайменше 255 дітей були вбиті в школах або поблизу навчальних закладів, відзначають фахівці. В ЮНІСЕФ також додали, що ще кілька мільйонів сирійських дітей поневіряються як біженці.

«Кількість підтверджених випадків убивств, каліцтв і вербування дітей торік різко зросла на тлі ескалації насильства в усій країні», – йдеться в доповіді ЮНІСЕФ.

За даними гуманітарної організації Save the Children, через тривалий стрес від війни серед сирійських дітей почастішали випадки самогубства та спалахи агресивної поведінки.

Нагадаємо, раніше в ЮНІСЕФ розповіли, скільки дітей постраждало за час війни на Донбасі.

Як відомо, РФ і Китай ветували резолюцію ООН щодо Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: