Переговори щодо Сирії в Астані завершилися безрезультатно

Читать на русском
Учасники переговорів щодо врегулювання ситуації в Сирії заявили, що не досягли прогресу в переговорах, які відбулися в столиці Казахстану Астані.

Учасники переговорів щодо врегулювання ситуації в Сирії заявили, що не досягли прогресу в переговорах, які відбулися в столиці Казахстану Астані.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

Представники сирійського уряду й повстанці вчергове відмовилися від зустрічі віч-на-віч, спільна заява за участю всіх сторін після завершення 40-хвилинної зустрічі також оприлюднена не була.

Замість цього Іран, Туреччина, Росія та урядовці Сирії домовилися створити спільну групу моніторингу з метою забезпечити дотримання крихкого шеститижневого перемир’я.

США можуть почати наземну операцію в СиріїПентагон може запропонувати розмістити в Сирії сухопутні війська США, щоб прискорити боротьбу з ІДІЛ.

Представник повстанців Мохаммад Аллуш сказав, що зустріч «не досягла нічого практичного», але додав, що опозиція отримала кілька обіцянок з боку Москви. Зокрема, Росія пообіцяла припинити обстріл районів опозиції та допомогти «зрушити процес звільнення політичних в’язнів».

Представники Росії та Ірану висловили сподівання, що переговори відновляться менш ніж за місяць.

Нагадаємо, 6 лютого в Астані стартував новий тур переговорів щодо врегулювання сирійського конфлікту. До цього вже відбулася зустріч переговорної групи щодо Сирії, але конкретних результатів сторонам досягнути не вдалося.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: