РФ і Китай ветували резолюцію ООН по Сирії

Читать на русском
Росія спільно з Китаєм наклали вето на резолюцію РБ ООН, якою світовий політикум мав намір ввести санкції проти сирійського режиму Асада за застосування хімічної зброї.

Росія спільно з Китаєм наклали вето на резолюцію РБ ООН, якою світовий політикум мав намір ввести санкції проти сирійського режиму Асада за застосування хімічної зброї.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Deutsche Welle.

Резолюцію, яку в РБ ООН внесли США, Великобританія і Франція, підтримали 9 членів Радбезу. Крім Росії і Китаю проти проголосувала Болівія, а Казахстан, Ефіопія і Єгипет утрималися.

Росія вже всьоме заблокувала резолюцію, якою Радбез ООН намагався ввести санкції проти режиму Башара Асада, відзначає агентство AFP. У списку санкцій пропонувалося включити 11 представників військового керівництва Сирії і 10 профільних установ.

Сирія сьогодні: чи можна змусити вести переговори тих, хто роками один в одного стріляв?Політичний аналітик пояснив, чому США згодні вести переговори з РФ щодо Сирії, та оцінив засідання сторін в Астані.

Проект резолюції передбачав замороження грошових коштів, інших фінансових активів; недопущення в'їзду або транзиту підсанкційних фізосіб через територію держав-членів ООН; заборона на прямі або непрямі поставки, продаж або передачу сирійській владі хлору або предметів, зазначених у списках Конвенції по хімзброї, а також всіх видів зброї, будь-яких вертольотів і пов'язаних з ними матеріальних засобів.

Експерти спеціальної комісії ООН і Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) в жовтні минулого року дійшли висновку, що сирійський режим у 2014 і 2015 роках застосував хімзброю під час бойових дій в трьох населених пунктах.

У Дамаску такі звинувачення рішуче відкидають. До голосування постпред Франції при ООН Франсуа Делатра заявив про очевидну причетність сирійської влади до застосування хімзброї в країні: «Відповідальність сирійського режиму була виразно встановлена ​​в трьох атаках, ми не можемо продовжувати діяти».

Нагадаємо, Туреччина вже виконала половину робіт зі зведення стіни на кордоні із Сирією.

Як відомо, в Женеві пройшов новий раунд переговорів щодо мирного врегулювання ситуації в Сирії, але закінчився безрезультатно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: