Експерт: Янукович – інструмент у руках РФ, і видати його можуть будь-якої миті

Читать на русском
Валентин Краснопьоровполітичний експерт

Свідчення Януковича нічого не варті, адже він просто інструмент, яким користується РФ.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров, передає «Слово і Діло».

«Свідчення Януковича нічого не варті, тому що він просто інструмент, він абсолютно залежний від РФ, і тому Росія його в будь-який момент може видати Україні. Не просто так такі варіанти вливалися в інформаційний простір. А Янукович буде городити все, що «КДБістській душі» заманеться», – переконаний експерт.

На його переконання, з огляду на те, що Янукович брав участь у залученні РФ, і ми це знаємо з документів, які РФ показувала сама в ООН, прийшов час Росії припинити створювати шоу, не ховати його та видати Україні.

Справа про державну зраду Януковича: правові ризики для УкраїниЕксперт із питань конституційного права пояснив, якої помилки припустилась українська сторона, інкримінуючи екс-президенту Януковичу статтю 111 ККУ про державну зраду.

«Про жодні поїздки за Януковичем до РФ Україні думати не потрібно. Українському суспільству взагалі потрібно перестати звертати увагу на те, що говорить Росія», – зауважив він.

Виходить, що РФ грає на випередження, коли пропонує представникам України приїхати на допит Януковича.

«РФ діє виходячи з гібридної ситуації й не дає можливості юридично покласти на себе відповідальність за свої дії. Україна продовжує юридично тиснути через усі можливі органи, зокрема сьогодні в суді ООН, а РФ намагається подати все в такому світлі, що в країні відбувся переворот, Янукович просто втік до РФ, тому, будь-ласка, приїжджайте та допитуйте», – розмірковує аналітик.

В РФ, додав він, можуть легко заарештувати журналістів, там узагалі немає правового поля, особливо щодо українців, тому взагалі потрібно обмежити в'їзд туди всім громадянам.

«Їхати туди правоохоронним органам України не потрібно. Не потрібно в ці ігри грати», – наголосив Валентин Краснопьоров.

Як відомо, в ГПУ заявили, що не братимуть участі в допиті екс-президента України Віктора Януковича на території РФ.

Адвокати Віктора Януковича погрожують співробітникам ГПУ судом через відмову допитати екс-президента в Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: