Луценко: Росія відмовляється від листа Януковича Путіну

Читать на русском
У Генпрокуратурі РФ заявили, що листа екс-президента України Віктора Януковича з проханням ввести російські війська на територію України не отримували.

У Генпрокуратурі РФ заявили, що листа екс-президента України Віктора Януковича з проханням ввести російські війська на територію України не отримували.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив в Facebook, що надійшов лист від Генпрокуратури Росії, в якому говориться, що ні адміністрація президента РФ, ні Рада Федерації не отримували заяву екс-президента Віктора Януковича з проханням ввести російські війська в Україну, пише «Слово і Діло».

«Пишуть, що жоден лист не використовувалося при ухваленні відповідного рішення урядовими органами РФ», - зазначив Луценко.

Він підкреслив, що твердження Генпрокуратури Росії суперечить як виступам постпреда РФ Віталія Чуркіна в ООН, так і відеоінтерв'ю самого Януковича, який підтверджував, що писав лист.

«Що врешті-решт робити з відео зустрічі президента РФ Путіна з пресою в м.Ново-Огарьово. Під час зазначеного інтерв'ю Путін давав відповідь на питання щодо того, що може бути приводом для використання військ РФ на території України, неодноразово наголошував, що у нього є «пряме звернення чинного і легітимного президента України Януковича про використання Збройних сил для захисту життя, свободи і здоров'я громадян України. Надалі в інтерв'ю Путін повторно наголосив наявність зазначеного офіційного звернення Януковича», - вказав генпрокурор.

Раніше повідомлялося, що ГПУ не буде допитувати Януковича на території РФ. Однак Росія готова на допит Януковича за участю української сторони.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: