ГПУ не буде допитувати Януковича на території РФ

Читать на русском
Українські представники правоохоронних органів не братимуть участь в допиті екс-президента України Віктора Януковича на території Росії.

Українські представники правоохоронних органів не братимуть участь в допиті екс-президента України Віктора Януковича на території Росії.

Про це заявив прокурор Головної військової прокуратури України Руслан Кравченко в ефірі «112 Україна», передає «Слово і Діло».

«Підозрюваний Янукович повинен бути в суді і відповідати перед українським судом. Тільки так. Ніяких допитів у присутності представників ГПУ не буде», – заявив він.

Прокурор зазначив, що підозра на Януковича переходить до органів попереднього розслідування і суду за межами України, на територію РФ.

«Він підозрюваний, і відповідно до постанови слідчого судді, він повинен бути затриманий і доставлений до суду. РФ заявляє, що вона готова допитати підозрюваного Януковича. Вона не заявляти про це (повинна, – ред.), а робити вже чотири місяці тому. Якщо готова, нехай виконує запит», – сказав Кравченко.   «На території РФ я, наприклад, як прокурор або слідчий, який здійснює досудове розслідування, не маю права допитувати Януковича. Тільки правоохоронні органи РФ. Ми можемо тільки бути присутніми під час цього допиту. Я, як прокурор або слідчий, повинен буду затримати підозрюваного і доставити його в суд. Не буде такого допиту, якщо ми будемо присутні».

Зазначимо, що генеральна прокуратура РФ у відповідь на запит Генпрокуратури України повідомила, що готова організувати допит екс-президента України Януковича на території РФ у присутності українських слідчих.

У лютому президент-втікач Янукович заявив про готовність надати свідчення, але в Росії.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: