Клімкін: США не будуть розмінювати Україну

Читать на русском
Голова МЗС Павло Клімкін провів зустріч з держсекретарем США Тіллерсоном, під час якої обговорювалися протидія російській агресії і майбутній візит Порошенка.

Голова МЗС Павло Клімкін провів зустріч з держсекретарем США Тіллерсоном, під час якої обговорювалися протидія російській агресії і майбутній візит Петра Порошенка.

Про це повідомляє «Укрінформ», передає «Слово і Діло».

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін обговорив у ході зустрічі у Вашингтоні з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном питання співпраці у протидії російській агресії.

«Ми говорили про контакти і про те, як ми будемо співпрацювати разом у найближчому майбутньому у сфері нашої протидії російській агресії», – сказав Клімкін журналістам у Вашингтоні у вівторок.

За його словами, в ході зустрічі було засвідчено, що українське питання у жодному разі не стане розмінним у контексті вирішення інших питань. «Дуже чітко прозвучала теза, що не може бути жодним чином ніяких формальних, неформальних, фантастичних, міфологічних розмінів. Тобто питання України жодним чином не буде вирішуватися в контексті інших питань», – сказав міністр.

13 умов для Донбасу та три варіанти, як «поховати» Мінські угодиДиректор Центру політичних досліджень «Пента» назвав умови, які можуть остаточно зруйнувати Мінські домовленості.

«Питання України є фундаментально важливим для Сполучених Штатів», – підкреслив Клімкін. Крім того, міністр розповів, що обговорював з держсекретарем США, «що ми можемо зробити для того, щоб змінити ситуацію з невиконанням Росією Мінських домовленостей».

«Ми обговорювали кілька опцій, ми продовжимо обговорення, але сьогодні хочу дуже чітко сказати: Сполучені Штати будуть залишатися максимально заангажованими в цьому процесі. Додаткові деталі – найближчим часом», – сказав Клімкін.

У свою чергу, прес-служба МЗС України повідомила про підсумки зустрічі між українським міністром і держсекретарем США. Зокрема, Клімкін подякував за солідарність Сполучених Штатів у боротьбі України проти агресії РФ.

«Послідовна практична підтримка, яку надають Сполучені Штати, дозволила Україні досягти істотного прогресу в проведенні комплексних соціально-економічних перетворень і реформування сектору безпеки і оборони», – цитує прес-служба главу МЗС.

Тіллерсон зазначив, що США і надалі підтримуватимуть Україну, а санкції США проти РФ залишаться в силі до повного виконання Мінських домовленостей, припинення агресії і до деокупації Донбасу і Криму.

«Співрозмовники також домовилися працювати над підготовкою зустрічі між президентами України і США», – сказано в повідомленні прес-служби.

Раніше Клімкін заявив про бездіяльність «Нормандського формату» через позицію РФ.

Нагадаємо, президент Порошенко назвав нову ескалацію на Донбасі фактом агресії РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: