Головування України в Раді безпеки ООН завершилось

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко назвав успішним головування України Радбезі протягом лютого.

Головування України в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй завершилось.Починаючи з сьогоднішнього дня, 1 березня, головування в Радбезі передано Великій Британії.

Про це повідомив представник України в ООН Володимир Єльченко у Twitter, передає «Слово і Діло».

Єльченко в ООН: Росія вдається до ескалації, коли їй зручноПід час засідання в РБ ООН постійний представник України Володимир Єльченко в своїй заяві звинуватив РФ в навмисній ескалації бойових дій на сході України, кожного разу, коли виникає така необхідність.

У рамках головування України через загострення ситуації в районі Авдіївки Донецької області 2 лютого Рада безпеки ООН провела екстрене засідання, під час якого були засуджені російська агресія на Донбасі й окупація Криму, а також наголошено на важливості збереження санкцій щодо Росії до повернення Україні півострова.

Крім того, 13 лютого Рада безпеки ООН прийняла ініційовану Україною резолюцію про захист об'єктів критичної інфраструктури від терористичних атак, а 21 лютого пройшли відкриті дебати з ініційованого Україною питання конфліктів у Європі. Єльченко зазначав, що питання конфліктів у Європі не розглядалося в рамках Ради безпеки близько 20 років і важливе для української сторони в контексті ситуації на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко назвав успішним головування України в Раді безпеки ООН протягом лютого, на його думку, з ініціативи України вдалося активніше залучити Раду безпеки ООН до вирішення проблем миру й безпеки в Європі.

Раніше повідомлялось, що США в ООН закликали Росію припинити вогонь на Донбасі.

Нагадаємо, РФ і Китай ветували резолюцію ООН по Сирії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: