США в ООН закликали Росію припинити вогонь на Донбасі

Читать на русском
Сполучені Штати наполягають на необхідності повної імплементації Мінських угод і закликають РФ  почати з припинення вогню на сході України.

Сполучені Штати наголошують на необхідності повної імплементації Мінських угод та закликають Росію і підтримуваних нею сепаратистів розпочати з припинення вогню на сході України.

Про це заявив під час засідання Ради Безпеки ООН у вівторок міністр-радник американської делегації Крістофер Клейн, передає «Слово і Діло».

РФ і Китай ветували резолюцію ООН по СиріїРосія спільно з Китаєм наклали вето на резолюцію РБ ООН, якою світовий політикум мав намір ввести санкції проти сирійського режиму Асада за застосування хімічної зброї.

«Ми продовжуємо підтримувати Мінські угоди та їх повну імплементацію як найкращий шлях для розв'язання конфлікту в східній України», - наголосив представник США при ООН.

Клейн також закликав Росію і сепаратистські сили, які вона підтримує, «негайно почати дотримуватись режиму припинення вогню, вивести всю важку зброю й забезпечити повний та безперешкодний доступ до спостерігачів ОБСЄ».

Американський представник також засудив погрози минулої п'ятниці спостерігачам ОБСЄ та захоплення безпілотного літального апарату СММ об'єднаними російсько-сепаратистськими силами.

«Вкрай важливо, щоб ці сили припинити свої напади на цивільну інфраструктуру, в тому числі на станцію фільтрації води в Донецьку», - заявив представник США.

Як повідомлялося, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ закликає негайно розмінувати район Донецької фільтрувальної станції, через пошкодження якої Авдіївка залишилася без води.

В ООН запропонували створити новий підрозділ по боротьбі з тероризмом.

Нагадаємо, що раніше держдеп США закликав Росію і «терористів, яких вона підтримує» дотримуватися режиму припинення вогню на сході України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: