Клімкін розповів, коли Україна стане членом Ради ООН із прав людини

Читать на русском
Україна має намір стати членом Ради Організації Об'єднаних Націй із прав людини на період 2018-2020 років.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявляє, що Україна має намір стати членом Ради Організації Об'єднаних Націй з прав людини на період 2018-2020 років.

Про це голова МЗС повідомив у Twitter, передає «Слово і Діло».

Клімкін обговорив Мінські угоди з генсеком ООНМіністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем.

«Україна готова працювати над посиленням можливостей Ради ООН із прав людини, якщо вона буде обрана в жовтні до Ради ООН на період 2018-2020 років», – зазначив Клімкін.

Як повідомляється на сайті Постійного представництва України при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, рішення про створення нового органу ООН в галузі прав людини – Ради ООН із прав людини (РПЛ) – було ухвалено у вересні 2005 року під час саміту глав держав та урядів у Нью-Йорку.

У рамках реалізації цього рішення 15 березня 2006 року 60-та сесія Генеральної Асамблеї ООН ухвалила резолюцію 60/251, в якій містяться положення щодо мандата, роботи, складу та процедури обрання членів Ради. Згідно з резолюцією, головною метою РПЛ є захист прав і основних свобод людини на справедливій і рівній основі, а також ефективна координація та інтеграція діяльності, що стосується прав людини в рамках системи ООН.

Раніше повідомлялося, що шість країн позбавили голосу в ООН через борги.

Нагадаємо, в ООН запропонували створити новий підрозділ із боротьбі з тероризмом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: