В ООН запропонували створити новий підрозділ по боротьбі з тероризмом

Читать на русском
У Організації об’єднаних націй необхідно створити нове управління з контртероризму. Генсек організації заявив, що Управління має очолити його заступник.

Глава ООН Антоніу Гутерріш запропонував створити в Організації нове Управління по контртероризму під керівництвом заступника генсека.

Про це повідомляє «Інтерфакс», передає «Слово і Діло».

Клімкін обговорив Мінські угоди з генсеком ООНМіністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч із генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем.

«Моя попередня пропозиція: вивести цільову групу по реалізації Глобальної контртерористичної стратегії і Центр ООН з питань боротьби з тероризмом із Департаменту з політичних питань і створити нове Управління по контр тероризму», – сказав Гутерріш, виступаючи з пропозицією на засіданні Генеральної Асамблеї в середу.

Генсек ООН підкреслив, що «єдиною метою (створення нового Управління, – ред.) є підвищення ефективності роботи, не змінюючи існуючі мандати в сфері боротьби з терроризмом».

«Нове керівництво не матиме наглядових повноважень щодо Виконавчого директорату Контртерористичного комітету РБ і інших підзвітних СБ ООН структурам. Воно буде доповідати Генеральній Асамблеї через мене», – зазначив Гутерріш.

Глава Всесвітньої організації нагадав про те, які біди несе світу тероризм.

У Німеччині на потенційних терористів вдягнуть електронні браслетиУряд Німеччини дозволив надягати на потенціальних терористів надінуть електронні браслети.

«Нещодавні теракти по всьому світу доводять, як широко поширився тероризм і підживлює його войовничий екстремізм. У той же час не можна прив'язувати тероризм до будь-якої національності, культурі, релігії або етнічної групи», – сказав Гутерріш.

Він розповів, що нове Управління буде відігравати провідну роль у виконанні завдань, які на Генерального секретаря поклали держави-члени ООН, буде надавати необхідну підтримку країн у їх антитерористичній діяльності та забезпечувати прозорість діяльності Організації по боротьбі з тероризмом і мобілізацію ресурсів.

«Новий офіс не має на меті втручатися (в політику інших країн, – ред.). Я хочу ясно заявити: ця пропозиція про створення нового Офісу з контртероризму не зазіхає на національний суверенітет жодної з держав-членів ООН», – підкреслив генсек.

Він заявив, що чекає відгуків на свою пропозицію.

Раніше, глава українського МЗС Павло Клімкін обговорив Мінські угоди з генсеком ООН.

Нагадаємо в Пентагоні назвали головного спонсора тероризму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: