В «Укренерго» розповіли про перші успіхи економії антрациту

Читать на русском

НЕК Укренерго в умовах надзвичайних заходів у енергетиці отримала право встановлювати режим роботи теплової генерації, зменшувати величину гарячого резерву на ТЕС і відкладати планові ремонти ТЕС.

НЕК «Укренерго» змогла домогтися економії близько 12 тисяч тонн вугілля антрацитної групи на добу завдяки надзвичайним заходам в енергетиці.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укренерго».

Повідомляється, що такого результату вдалося досягти завдяки зменшенню кількості блоків ТЕС, що працюють на антрациті, збільшенню частки атомної генерації з 50% до 62% та зменшенню кількості блоків так званого «гарячого резерву» (блоки ТЕС, які можна запустити в роботу найближчим часом – Ред.).

НЕК «Укренерго» в умовах надзвичайних заходів у енергетиці отримала право встановлювати режим роботи теплової генерації, зменшувати величину «гарячого резерву» на ТЕС і відкладати планові ремонти ТЕС, які працюють на вугіллі газової групи.

Канада починає інвестувати в українські електромережі – «Укренерго»НЕК «Укренерго» обговорила з представниками уряду Канади надання інвестицій у розмірі $25 млн на автоматизацію підстанцій і реконструкцію магістральних мереж.

Поточних запасів вугілля вистачить для стабільної роботи Об'єднаної енергосистеми України (ОЕС) без віялових відключень до 20 березня, а не 5 березня, як повідомлялося раніше.

Нагадаємо, що ОЕС до 15-20 березня зможе стабільно працювати без будь-яких відключень електроенергії споживачам.

Надзвичайні заходи на ринку електроенергії передбачають перехід блоків атомних електростанцій на роботу в режимі тижневого маневрування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: