У «Центренерго» розповіли, коли на Трипільській ТЕС закінчиться вугілля через блокаду

Читать на русском
Можливість роботи ТЕС складом обладнання, нижчим за мінімальний, передбачена надзвичайними заходами в енергетиці.

Запасів вугілля на Трипільській ТЕС вистачить до початку квітня під час роботи поточним складом обладнання.

Про це повідомив в. о. гендиректора «Центренерго» Олега Коземко в ефірі телеканалу NewsOne.

«Сьогодні на Трипільській ТЕС є 84 тисячі тонн вугільної продукції. Якби вона працювала мінімальним складом обладнання – це 6 тисяч тонн на добу ... Якщо сьогодні вже Трипільська ТЕС працює складом обладнання, нижчим за мінімальний, вона працює на одному енергоблоці, працює одним корпусом (ці енергоблоки двокорпусні), несе навантаження близько 120 мегават, вона споживатиме приблизно 1,7 тиячі тонн на добу. Ось 84 поділіть на 1,7 – і будете бачити, коли повністю закінчиться вугілля на Трипільській ТЕС», – сказав він.

Можливість роботи ТЕС складом обладнання, нижчим за мінімальний, передбачена надзвичайними заходами в енергетиці.

Луценко перевірить НКРЕКП на предмет махінацій із тарифамиГПУ має розібратися, як Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, формує тариф на вугілля та чи застосовується при цьому так звана формула «Роттердам+».

Нагадаємо, що Трипільська ТЕС працює на вугіллі антрацитної групи, поставка якого з окупованих районів Донбасу зараз заблокована.

Як повідомлялося раніше, 15 лютого Кабінет міністрів України запровадив надзвичайні заходи в енергетичній системі України.

Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що блокада поставок вугілля з окупованого Донбасу потрібна РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: