«Укренерго» обіцяє не відключати світло до березня

Читать на русском
Віялових відключень можна буде уникнути й після 15 березня, але в тому разі, якщо побутові споживачі споживатимуть на 10 відсотків менше електроенергії в пікові години й близько 10 відсотків промислових підприємств перейдуть на нічний режим роботи.

Об'єднана енергосистема України до 15-20 березня зможе стабільно працювати без будь-яких відключень електроенергії споживачам.

Про це заявив у відеозверненні голова НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук, передає «Слово і Діло».

«Можемо гарантувати, що за поточного режиму роботи й температур, які є, до 15-20 березня ніхто не відчує на собі конкретних результатів запровадження цього надзвичайного стану», – сказав він.

Ковальчук зазначив, що запаси антрацитового вугілля наразі на складах енергогенеруючих компаній ТЕС становлять понад 800 тис. тонн, а на складах ТЕЦ – понад 100 тис. тонн. На цю мить антрацитові ТЕС споживають близько 30 тис. тонн на добу й планується довести це споживання до 20 тис. тонн на добу.

У «Центренерго» розповіли, коли на Трипільській ТЕС закінчиться вугілля через блокадуЗапасів вугілля на Трипільській ТЕС вистачить до початку квітня під час роботи поточним складом обладнання.

Він підкреслив, що запровадження надзвичайного стану якраз і спрямоване на те, щоб не було віялових відключень, а були в разі погіршення ситуації контрольовані відключення.

За його словами, віялових відключень можна буде уникнути й після 15 березня, але лише в тому разі, якщо побутові споживачі споживатимуть на 10% менше електроенергії в пікові години й близько 10% промислових підприємств перейдуть на нічний режим роботи.

Як повідомлялося раніше, надзвичайний стан в енергетиці діятиме до 17 березня.

Також «Укренерго» та Єврокомісія прискорюють інтеграцію української та європейської енергосистем.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: