Канада починає інвестувати в українські електромережі – «Укренерго»

Читать на русском
Під час переговорів сторони обговорили можливості реалізації першого спільного проекту загальною вартістю до 25 мільйонів доларів США.

НЕК «Укренерго» обговорила з представниками уряду Канади надання інвестицій у розмірі $25 млн на автоматизацію підстанцій і реконструкцію магістральних мереж.

Про це йшлося на зустрічі керівництва «Укренерго» з представником уряду провінції Альберта (Канада) Маріо Крпаном, старшим уповноваженим із питань торгівлі при посольстві Канади в Україні Клінтоном Дональдом Кешем Мартіном і радником з питань розвитку бізнесу посольства Канади в Україні Юрієм Мардаком, що відбулася 29 листопада, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НЕК.

Під час переговорів сторони обговорили можливості реалізації першого спільного проекту загальною вартістю до $25 млн.

«Я хочу розширити коло наших фінансових партнерів. Тому вкрай зацікавлений у залученні канадських фінансових інститутів до проектів із модернізації компанії», – заявив в.о. директора «Укренерго» Всеволод Ковальчук.

Німеччина надасть Україні кредит на розвиток енергетичної інфраструктуриУкраїна і Німеччина уклали кредитну угоду. Уряд Німеччини надає фінансову підтримку Україні вже два роки.

У повідомленні наголошується, що основною темою переговорів було залучення канадських фінансових ресурсів для модернізації інфраструктури НЕК «в частині автоматизації підстанцій і модернізації мереж».

Як повідомлялося раніше, перші незалежні наглядові ради мають сформувати в п'яти великих держкомпаніях – «Укрзалізниці», «Укрпошті», «Укргідроенерго», аеропорту «Бориспіль» і, зокрема, «Укренерго».

Нагадаємо, що в Києві була підписана індивідуальна кредитна угода між Кабінетом міністрів України та KfW (Кредитна установа для відбудови, ФРН) за проектом «Реконструкція підстанцій у східній частині України» на суму 150 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: