Міненерговугілля вирішило маневрувати ядерними блоками українських АЕС

Читать на русском
У НАЕК Енергоатом скептично ставляться до тижневого маневрування потужностями реакторних установок.

Надзвичайні заходи на ринку електроенергії передбачають перехід блоків атомних електростанцій на роботу в режимі тижневого маневрування.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик на засіданні уряду, представляючи проект постанови про запровадження надзвичайного стану на ринку електроенергії, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Пунктом 3 передбачено, що НАЕК «Енергоатом» буде дотримуватися графіка навантаження енергосистеми й увійде в тижневе, не денне, а тижневе маневрування блоками», – сказав Насалик.

Також він зазначив, що після запровадження НС на оптовому ринку електричної енергії енергосистема переходить в ручне управління, а цінові заявки в тепловій генерації не застосовуватимуться.

Відзначимо, що в НАЕК «Енергоатом» скептично ставляться до маневрування потужностями реакторних установок. У вересні 2016 року керівництво компанії заявляло, що вважає неможливою та неадекватною пропозицію НЕК «Укренерго» запровадити тижневе маневрування на енергоблоках атомних електростанцій майбутньої зими.

Запорізька АЕС виробляє п'яту частину всієї електроенергії в УкраїніЗапорізька АЕС, яка входить в ДП НАЕК «Енергоатом» згенерувала 31 тис. 026 кВт/год електроенергії, що становить 38,3% від генерації українських атомних станцій і 21,1% від загального виробітку електроенергії в Україні.

Вчора, 15 лютого, Ігор Насалик заявив, що надзвичайний стан в енергетиці триватиме протягом місяця, але його можуть продовжити ще на місяць.

Як повідомлялося раніше, НАЕК «Енергоатом» і польська компанія GE Power Sp. z o.o. поглиблюють співпрацю в сфері модернізації обладнання машинних залів українських АЕС, зокрема генераторів, що дозволить збільшити виробництво енергії.

«Слово і Діло» зафіксувало 22 обіцянки міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика, 2 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 9%. Із повним переліком обіцянок міністра можна ознайомитися на сторінці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: