Україна почала поставляти трансформатори більшої потужності в Саудівську Аравію

Читать на русском
Трансформатори призначені для державної енергетичної компанія Саудівської Аравії – SEC, яка будує інтегровану сонячну електростанцію комбінованого циклу Duba Green.

У лютому ПАТ «Запоріжтрансформатор» (ЗТР) успішно випробувало і відвантажило трансформатори типу ТРДН-63000/18-Т1 (2 шт.) для інтегрованої сонячної електростанції комбінованого циклу Duba Green в Саудівській Аравії.

Трансформатори призначені для державної енергетичної компанія Саудівської Аравії – SEC, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу підприємства.

Даний контракт є другим для ПАТ «ЗТР» після успішного проходження попередньої кваліфікації в SEC і включення в перелік затверджених постачальників. В рамках першого контракту в грудні 2015 р були поставлені 4 трансформатора 110-132 кВ, нагадує прес-служба компанії. Їх монтаж був успішно завершений в 2016.

На початку 2016 року іспанська компанія Initec Energía звернулася до ЗТР із запитом на поставку трансформаторів. Розробка і отримання даного замовлення зайняло близько півроку. Вирішальними факторами при виборі ЗТР в якості постачальника послужили терміни поставки і підтвердження всіх технічних вимог замовника.

Монтаж трансформаторів під керівництвом представника Сервісного центру ВАТ «ЗТР» запланований на 2 квартал 2017 року.

Як повідомлялося, російський олігарх українського походження Костянтин Григоришин, власник ЗТР, подав документи на отримання українського громадянства.

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, знову оголосила тендер на покупку трансформаторів за завищеними цінами, тим самим відкриваючи дорогу для маніпуляцій компаніям, що входять в сферу інтересів олігарха Костянтина Григоришина.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: