Німці допоможуть налагодити енергопостачання в електромережі східної України

Читать на русском
Укренерго і німецька Кредитна установа для відбудови підписали угоду щодо забезпечення надійного і якісного енергопостачання в електромережі східної частини України на суму 150 млн євро.

У Києві було підписано індивідуальну кредитну угоду між Кабінетом міністрів України та KfW (Кредитна установа для відбудови, ФРН) за проектом «Реконструкція підстанцій в східній частині України» на суму 150 млн євро.

Про це повідомляє прес-служба ДП «НЕК «Укренерго» передає «Слово і Діло».

Підписання індивідуальної кредитної угоди дозволяє залучити позику KfW в розмірі 150 млн євро для фінансування проекту.

В рамках проекту планується здійснити реконструкцію 4-х трансформаторних підстанцій: - Дніпровська ЄС ПС 750 кВ «Запорізька» і ПС 750 кВ «Дніпровська»; - Північна ЄС ПС 330 кВ «Харківська» (колишня назва – ПС 330 кВ «Артема») і ПС 330 кВ «Залютино».

Головною метою проекту є забезпечення надійного та якісного енергопостачання в електромережі східної частини України, а також забезпечення покриття пікового споживання енергії без додаткових збитків. Тим самим буде зроблено вагомий внесок в підвищення енергоефективності при передачі електроенергії і в майбутню інтеграцію Об'єднаної енергосистеми України до Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E).

В Україні налагодили виробництво обладнання для вітряків в ДаніїПАТ «Енергомашспецсталь» (Краматорськ, Донецька область) прийняла замовлення від датської компанії AH Industries на виготовлення партії валів роторів для вітроенергетичних установок (ВЕС) потужністю 2 МВт.

З української сторони Індивідуальну кредитну угоду підписав міністр фінансів України Олександр Данилюк, окрему угоду – тимчасовий виконувач обов'язків директора ДП «НЕК «Укренерго» Всеволод Ковальчук. З німецької сторони зазначені угоди підписали директор KfW в країнах Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії Єва Вітт і директор Бюро KfW в Україні Лутц Хорн Хааке.

Нагадаємо, «Укренерго» планує завершити будівництво лінії електропередач 750 кВ від Запорізької АЕС до підстанції «Каховська» до кінця 2017 року.

Раніше «Укренерго» уклало договір з ВАТ «Запоріжтрансформатор», що входить в орбіту впливу Костянтина Григоришина, на суму 928,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: