Ставленика Григоришина звільнили з посади заступника глави «Укренерго»

Читать на русском
Відповідне рішення закріплене наказом по Укренерго від 9 лютого. Щодо Касича розпочато службове розслідування силами міністерства.
перший заступник директора «Укренерго» Юрій Касич

Юрія Касича звільнили з посади першого заступника директора «Укренерго» з оперативного управління.

Про це повідомляється на сайті «Укренерго», передає «Слово і Діло».

В повідомленні йдеться про те, що відповідне рішення закріплене наказом по «Укренерго» від 9 лютого. За словами міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина, щодо Касича розпочато службове розслідування силами міністерства.

Нагадаємо, що Касич очолював «Укренерго» з кінця грудня 2014 року по жовтень 2015року. До цього він працював в компаніях, що належать російському бізнесмену з українським походженням Костянтину Григоришину. Сам Григоришин у інтерв'ю підтвердив, що Касич був призначений в «Укренерго» за його рекомендацією. В результаті скандалу із закупівлею трансформаторного обладнання в жовтні 2015 року Юрія Касича перевели на посаду першого заступника директора компанії з оперативного управління.

Відзначимо, що в липні 2015 року Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг затвердила «Укренерго» інвестиційну програму в розмірі 7 млрд грн. Велика частина коштів призначалася для закупівлі трансформаторів. Єдиним виробником трансформаторів в Україні є підприємства ООО «Енергетичний стандарт» Костянтина Григоришина. В результаті скандалу в ЗМІ СБУ заблокувала тендер на покупку трансформаторів для «Укренерго».

Як повідомлялося раніше, Україна заощадила 1 млрд грн на закупівлі трансформаторів в результаті проведення тендеру на поставку трансформаторів НЕК «Укренерго». В ході торгів ПАТ «Запоріжтрансформатор» (ЗТР) запропонувало найкращу ціну. Загальна сума за трьома лотами становила 928,59 млн грн, що на 1,1 млрд грн менше первинних заявок.

НЕК «Укренерго» здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, а також централізовану диспетчеризацію роботи ОЕС. НЕК є державним підприємством, яке перебуває в управлінні Міністерства палива та енергетики.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: