Посол Німеччини розповів, за яких умов можливі переговори лідерів «нормандської четвірки»

Читать на русском
Переговори лідерів нормандської четвірки можуть пройти лише в тому разі, якщо на них можна буде досягти прогресу у виконанні Мінських угод.

Переговори лідерів «нормандської четвірки» можуть пройти лише в тому разі, якщо на них можна буде досягти прогресу у виконанні Мінських угод.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» заявив надзвичайний і повноважний посол Німеччини в Україні Ернст Райхель, передає «Слово і Діло».

Порошенко і Меркель обговорять «дорожню карту» щодо ДонбасуПрезидент України Петро Порошенко заявив, що на зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель має намір обговорити підготовку дорожньої карти виконання Мінських угод.

«Така можливість існує й розмови про цю зустріч ведуться. Але також ведуться розмови й про те, чи є сенс її проводити. Переговори в «нормандському форматі» можуть відбутися в разі, якщо на них буде досягнутий прогрес, знайдені шляхи кращого виконання пунктів Мінських угод», – заявив посол.

Райхель зазначив, що зараз проходять зустрічі радників, чиє завдання – готувати основу для переговорів глав держав. За його словами, на підготовчих зустрічах йдеться про питання, які охоплюють всю палітру положень Мінських угод.

Раніше голова МЗС Павло Клімкін на «нормандській зустрічі» представив українську «дорожню карту» «Мінська».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: