Могеріні Лаврову: насильство на Донбасі потрібно негайно припинити

Читать на русском
Глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні звернулася до глави МЗС РФ Сергія Лаврова та закликала до негайного припинення насильства на сході України.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в ході телефонної розмови з високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні обговорили загострення ситуації в Україні.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Українську правду.

«Федеріка Могеріні і Лавров докладно обговорили ескалацію насильства на сході України. Високий представник - віце-голова заявила про необхідність негайного припинення боїв і про роботу над повною імплементацією мінських угод», - сказано в заяві європейської сторони.

Раніше депутати Європарламенту звернулися до Федеріки Могеріні з проханням втрутитись в ситуацію.

Ескалація на Донбасі: чому Кремль не зупиниться на Авдіївці?Політичний експерт пояснив, що провокує РФ і надалі порушувати домовленості про припинення вогню на Донбасі.

Напередодні, спікер президента Російської Федерації Дмитро Пєсков зробив неоднозначну заяву, натякнувши, що бойовики не будуть відчувати нестачу боєприпасів.

«Сподіваємося, що у них вистачить боєприпасів», - сказав прес-секретар Путіна.

При цьому, в РФ заявили, що лише відповідають у відповідь на удари ВСУ.

Представники ЄС, ООН і НАТО закликали припинити бої в Авдіївці. 6 лютого Європарламент проведе засідання в зв'язку із загостренням ситуації в Україні.

В експертному колі вважають, що традиційна «стурбованість» Заходу - не аргумент для Кремля, який змусить припинити злочини, а подібна квола реакція тільки мотивує РФ продовжувати в тому ж дусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: