Могеріні закликала виконувати Мінські угоди

Читать на русском
Повна імплементація Мінських домовленостей і мирні переговори – шлях до вирішення конфлікту на сході України.

*Сьогодні в Брюсселі представник ЄС у закордонних справах Федеріка Могеріні висловила співчуття сім'ям загиблих на Донбасі військовослужбовців і підтвердила продовження політики Євросоюзу з підтримки територіальної цілісності України.**

Про це повідомляє УНІАН, передає «Слово і Діло».

«Це дуже сумна новина нагадує, як необхідно виконати Мінські домовленості. Наша підтримка суверенітету та територіальної цілісності України триває, й ми будемо продовжувати невизнання анексії Криму та Севастополя Російською Федерацією», – підкреслила Могеріні.

Відносини з Росією не потрібно розглядати в чорно-білих тонах – МогерініГолова дипломатії ЄС Федеріка Могеріні повідомила, що результати виборів у США не змінять ставлення Євросоюзу до України, але діалог з РФ можливий та ведеться з інших міжнародних питань.

У прес-релізі за результатами засідання говориться, що ЄС підтвердив свою підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності України, а також зусиль, спрямованих на стале й мирне врегулювання на сході України.

Також у Євросоюзі повідомили про готовність збільшити підтримку виконання Мінських домовленостей, у тому числі за допомогою можливої місії ОБСЄ щодо гарантування безпеки проведення виборів, згідно з обговоренням в ОБСЄ.

«Сторона ЄС нагадала про те, що тривалість економічних санкцій, запроваджених проти Російської Федерації, пов'язана з повним виконанням Мінських домовленостей, а також про свою політику невизнання тимчасової окупації Криму та Севастополя Російською Федерацією й засуджує «серйозне погіршення ситуації у сфері прав людини на півострові та його мілітаризацію Росією», – йдеться в повідомленні.

За минулу добу, 18 грудня 2016 року, внаслідок різкої активізації бойових дій на Светлодарскій дузі в напрямку Дебальцевого загинули п'ятеро військовослужбовців, ще шестеро – отримали поранення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, як в ЄС відреагували на націоналізацію «ПриватБанку».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: