Ватажок «ДНР» Захарченко виявився пацієнтом психлікарні – ЗМІ

Читать на русском

У 2010 році нинішній ватажок терористичної організації ДНР Олександр Захарченко проходив обстеження в Харківському обласному центрі медико-соціальної експертизи.
Олександр ЗахарченкоФото: Reuters

У 2010 році нинішній ватажок терористичної організації «ДНР» Олександр Захарченко проходив обстеження в Харківському обласному центрі медико-соціальної експертизи.

Тоді йому була офіційно надана II група інвалідності через психічне захворювання, передає білоруське видання by24.org, повідомляє «Слово і Діло».

Захарченку призначили лікування в стаціонарі Харківської обласної клінічної психіатричної лікарні №3, на адресу якої й був направлений відповідний документ. У довідці зазначається, що дії хворого «несуть загрозу оточенню».

Офіційного підтвердження достовірності цього документа поки немає. Проте з біографії самого Захарченка відомо, що він, будучи уродженцем Донецької області, в зазначений період перебував саме в Харкові. При цьому кілька років немов «вирізані» з біографії. У 2013 році, саме після проблем із психіатрами, Захарченко знову засвітився в ЗМІ – вже як активіст харківської проросійської організації «Оплот».

Незабаром Захарченка відправили з Харкова до Донецька – очолювати місцеву філію «Оплоту». Там він уже до листопада 2014 року «доріс» до голови «Донецької народної республіки».

Савченко не визнала Захарченка та Плотницького терористамиНардеп Надія Савченко не погодилася назвати Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького терористами.

Тим часом OdessaUnews у своєму Twitter повідомляє, що «ватажок бойовиків Олександр Захарченко з 2010 року є інвалідом із діагнозом «незворотні психічні розлади».

Нагадаємо, в лютому російська ФСБ під виглядом журналістів з'ясовувала ставлення жителів Донбасу до Захарченка.

Раніше повідомлялося, що керівництво «ДНР» попередили в ультимативній формі, що в разі втрати контролю над Ясинуватським плацдармом вони будуть зміщені зі своїх посад.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: