Кремль висунув Захарченку ультиматум – розвідка

Читать на русском
Представник Міноборони з питань АТО повідомив, що керівництво РФ наказало тримати Ясинуватський плацдарм під контролем.

На брифінгу в суботу представник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник з посиланням на дані військової розвідки повідомив, що бойовикам в ультимативній формі було заявлено не упустити контроль над Ясинуватським плацдармом.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на 112.

Як розповів представник Міноборони, вчора вранці була нарада між так званим главою «ДНР» Олександром Захарченко, військовими кураторами з Міністерства оборони та Генерального штабу ЗСУ РФ на якому було заявлено посилити бойові дії в зоні АТО.

«Один з представників Росії в ультимативній формі попередив керівництво так званої «ДНР», що в разі втрати контролю над Ясинуватським плацдармом останні будуть зміщені зі своїх посад», - заявив Мотузянік.

Експерт: Україна може запровадити воєнний стан на Донбасі, а не в усій країніСпівдиректор програм зовнішньої політики та міжнародної безпеки оцінив необхідність запровадження воєнного стану в Україні через ескалацію на Донбасі.

«Щоб зменшити кількість випадків дезертирства в рядах бойовиків, начальник штабу так званої «ДНР» розпорядився встановлювати в тилових районах блокпости з метою виявлення бойовиків, які самовільно залишають бойові позиції», - додав він.

На підтвердження таких намірів РФ може послужити заява спікера Путіна Дмитра Пєскова, який натякнув, що бойовики навряд чи будуть відчувати брак боєприпасів.

«Сподіваємося, що у них вистачить боєприпасів», - сказав прес-секретар Путіна. При цьому, в РФ заявили, що лише відповідають у відповідь на удари ВСУ.

Як відомо незважаючи на письмові гарантії РФ, обстріли в зоні АТО тривають. 6 лютого Європарламент проведе засідання щодо ситуації в Авдіївці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: