Савченко не визнала Захарченка та Плотницького терористами

Читать на русском
Нардеп Надія Савченко не погодилася назвати Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького терористами.
Надія Савченко

Народний депутат України Надія Савченко не погодилася назвати ватажка так званої «ДНР» Олександра Захарченка та ватажка так званої «ЛНР» Ігоря Плотницького терористами.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Вести».

«Для мене Захарченко та Плотницький не є терористами. Треба відкрити військовий статут, правила ведення війни, і почитати, що таке тероризм. Ні, терористами вони не є. Є чітко визначений набір понять того, що вважається тероризмом. Там є частина сепаратистів і частина колаборантів. Є частина окупованого населення», – заявила нардеп.

Вона також додала, що державі давно пора визначитися, чи Україна дійсно воює з Росією, чи проводить АТО. В такому разі визначитися з тим, як називати лідерів самопроголошених республік, стане набагато простіше.

«Українська влада, парламент, уряд визначилися, яка в нас позиція. Ми просимо підтримки у всього світу проти агресора Росії, при цьому продовжуємо з ним торг, говоримо, що це «гібридна» війна. І в інтернеті давно вже гуляє таке гарне поняття, як «народ з агресором воює, президент – торгує». На жаль, це так і є. Тому поки ми самі не визначимося, ми не маємо права когось звинувачувати безпідставно», – підкреслила Савченко.

Нагадаємо, Надія Савченко розповіла, що зустрічалася з ватажками бойовиків «ДНР» Олександром Захарченком та «ЛНР» Ігорем Плотницьким уперше після звільнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: