Порошенко пообіцяв обмежити список товарів, які можна перевозити через лінію розмежування

Читать на русском
Україна зберігає обмежені економічні відносини з тими підприємствами на окупованій території, які платять податки до Бюджету країни. Про це розповів Президент Петро Порошенко.
Петро Порошенко

Україна зберігає обмежені економічні відносини з тими підприємствами на окупованій території, які платять податки до Бюджету країни.

Про це заявив сьогодні в Києві Президент Петро Порошенко, пише «Слово і Діло».

«Ми зберігаємо вкрай обмежені й дуже лімітовані економічні відносини. Підкреслюю, це не торгівля з окупантами. Це співпраця з тим підприємствами, які, перебуваючи на окупованій території, все-таки змогли залишитися в правовому полі України. Підкреслюю: ті, хто платить податки до Бюджету України», – сказав Глава держави.

Порошенко запевнив, що уряд перегляне та обмежить список товарів, які дозволено перевозити через лінію розмежування на Донбасі.

Зубко розповів, кому вигідна блокада ДонбасуВіце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що РФ хоче змусити Україну закуповувати російське вугілля.

«Вчора на нараді в мене в адміністрації, в якій брав участь прем'єр-міністр України, ми домовилися ще раз переглянути та обмежити перелік товарів, які дозволяється перевозити через лінію зіткнення», – сказав Президент.

Крім того, за словами Глави держави, силові структури отримали доручення щодо посилення боротьби з контрабандою.

Нагадаємо, через блокування поставок вугілля Кабмін запровадив надзвичайний стан в енергетиці. Прем'єр-міністр України попросив РНБО розглянути питання блокади поставок вугілля з окупованого Донбасу. Сьогодні Порошенко заявив, що блокада Донбасу обвалить гривню та призведе до величезних збитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: