Альтернативи вугіллю з непідконтрольних територій немає – Гройсман

Читать на русском
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про відсутність альтернативи вугіллю з Донбасу.
Володимир Гройсман

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що блокування поставок вугілля з непідконтрольною території Донбасу призведе до віялових відключень електроенергії в Україні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Ліга.нет».

«Блокування поставок вугілля, якому немає альтернативи, я думаю, якщо ви запитаєте експертів, вони скажуть, це означає тільки одне - зупинка і віялові відключення по всій території України. Чи потрібно доводити до цього - я вважаю, що немає», - сказав Гройсман.

Прем'єр повідомив, що Україна споживає 24 млн тонн енергетичного вугілля, з них 9 млн тонн вугілля групи А, який використовується на ТЕС, і видобувається на непідконтрольною території.

Також глава уряду підкреслив, що багато українських міста опалюються саме вугіллям, а перехід на газ призведе до ще одного підвищення цін на тепло або на електроенергію.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик заявив, що продовження блокади поставок товарів, зокрема антрацитового вугілля, з непідконтрольною частини Донбасу призведе до віялових відключень електроенергії в Україні, а також в два рази підвищить ціну на вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: