Зубко розповів, кому вигідна блокада Донбасу

Читать на русском
Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що РФ хоче змусити Україну закуповувати російське вугілля.

Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що блокада поставок вугілля з окупованого Донбасу потрібна РФ.

Про це Зубко сказав у ефірі програми «Свобода слова» на ICTV, передає «Слово і Діло».

«Давайте подивимося з точки зору фактів, кому це вигідно, щоб сьогодні була загроза відключення електропостачання вже не в Авдіївці, а практично в усій країні. Я можу сказати, що в першу чергу це вигідно Російській Федерації», – підкреслив Зубко.

За його словами, РФ хоче змусити Україну закуповувати російське вугілля.

Блокада окупованого Донбасу: друга спроба?«Слово і Діло» вирішило провести паралелі між блокадою окупованого Донбасу та анексованого півострова Крим.

«Блокада поставок вугілля вигідна Росії й тому, що це є формою тиску на підприємства, які працюють на тимчасово окупованій території, але платять податки до Державного бюджету України, а також на українські підприємства металургійної галузі, розташовані на підконтрольній Києву території», – аргументував міністр.

«Це взагалі загроза втрати територій, тому що ми розуміємо, що Запорізька та Донецька області залежать від цих промислових підприємств», – повідомив Зубко.

Раніше стало відомо, в яких областях України може зникнути світло.

«Слово і Діло» зафіксувало 59 обіцянок політика, більшість з яких (25) він виконав. 15 обіцянок отримали статус «у процесі виконання». Рейтинг відповідальності чиновника склав 42%. Подивитися всі обіцянки можна за посиланням.

Блокада Донбасу триває третій тиждень поспіль. В уряді вже попередили про віялові відключення та заявили, що альтернативи поставкам вугілля з Донбасу немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: