Блокада Донбасу обвалить гривню та призведе до величезних збитків – Порошенко

Читать на русском
Через блокаду Донбасу Україна може втратити до 2 мільярдів доларів, а курс національної валюти похитнеться. Про це розповів Президент Петро Порошенко.
Петро Порошенко

Через блокаду Донбасу Україна може втратити до 2 мільярдів доларів, а курс національної валюти похитнеться.

Про це розповів Президент Петро Порошенко, передає «Слово і Діло».

«Українські металурги можуть втратити до 300 тисяч робочих міст, держава – до 2 мільярдів доларів валютної виручки з усіма відповідними наслідками для курсу гривні. На окупованих територіях десятки тисяч людей залишаться без роботи. Ринку праці там немає, значна частина з них, щоб заробити, підуть до бойовиків», – заявив Порошенко.

Зубко розповів, кому вигідна блокада ДонбасуВіце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко заявив, що РФ хоче змусити Україну закуповувати російське вугілля.

Президент наголосив, що наслідки блокади відчують на собі мешканці мирних українських міст.

«Уряд був змушений запровадити надзвичайні заходи в енергетиці. Через блокування поставок енергетичного вугілля виникла загроза, що без опалення можуть залишитися Лівий берег Києва, Суми, Краматорськ і багато інших міст», – застеріг Глава держави.

Нагадаємо, вчора Кабмін запровадив надзвичайні заходи в енергосистемі України. Раніше міністр енергетики Ігор Насалик попереджав, що продовження блокади Донбасу призведе до віялових відключень електроенергії в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: