«Укроборонпром» представив сучасний безпілотник Sparrow-LE

Читать на русском
Тактичний безпілотний авіаційний комплекс Sparrow-LE призначений для ведення повітряної розвідки захищеним цифровим каналом передачі даних на відстані до 25 км від центру управління.

У перший день міжнародної авіакосмічної виставки «АероІндія-2017» ДП «Спецтехноекспорт», що входить до складу держконцерну «Укроборонпром», представило новий тактичний безпілотний авіаційний комплекс Sparrow-LE.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДК.

Sparrow-LE призначений для ведення повітряної розвідки захищеним цифровим каналом передачі даних на відстані до 25 км від центру управління. Він може перебувати в повітрі до 3,5 годин. Розмах крил нового безпілотника – понад 3 метри, що значно підвищує його характеристики порівняно з іншими комплексами такого класу й дозволяє залишатися непомітним як візуально, так і для радарів.

Безпілотник стійкий до механічних і температурних впливів, захищений від впливу вологи. Управління виконується як у ручному, так і в автоматичному режимах, включаючи автоматичний зліт і посадку. Комплекс здатний визначити координати об'єктів і вести спостереження за об'єктами в складних метеоумовах і в гірській місцевості. В Україні цей безпілотний авіаційний комплекс уже готується до дослідної експлуатації в Збройних силах.

«Укроборонпром» відкриє два офіси за кордономДержкорпорація Укроборонпром відкриє по одному іноземному представництву в Туреччині і Польщі.

На виставці «АероІндія-2017» комплекс презентується у видозміненій комплектації в зв'язку з певною різницею у вимогах Збройних сил Індії до такого класу безпілотних систем.

Нова модель безпілотника була створена розробниками компанії «Спайтек».

Як повідомлялося раніше, «Спецтехноекспорт» представить світової громадськості новий багатоцільовий безпілотний апарат «Фантом» на міжнародній виставці озброєння IDEX 2017 в Абу-Дабі 19-23 лютого.

ДК «Укоборонпром» приступив до формування інформаційної бази або «реєстру компетенцій» з метою оптимізувати кооперацію при виконанні програм імпортозаміщення в ОПК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: