«Укроборонпром» почав ротацію керівного складу своїх ключових підприємств

Читать на русском
Діяльність директорів підприємств Укроборонпрому оцінюється відповідно до виконання ними ключових показників ефективності, які передбачають фокус на результаті, а не на процесі.

Державний концерн «Укроборонпром» почав ротацію керівного складу своїх ключових підприємств, згідно з якою будуть замінені 25% усіх керівників.

Це практика європейської системи менеджменту в секторі безпеки, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу ДК.

«Щорічний моніторинг ефективності роботи топ-менеджменту є стандартною бізнес-практикою. На початку року директор бере на себе певні зобов'язання щодо виробництва, фінансових показників, впровадження соціальних стандартів. Виконав – молодець, можеш розраховувати на подальше кар'єрне зростання. Не виконав – дякуємо, але на твоє місце має прийти інший, більш мотивований керівник», – відзначили в «Укроборонпрому».

Діяльність директорів підприємств оцінюється відповідно до виконання ними KPI (ключових показників ефективності), які передбачають фокус на результаті, а не на процесі. Серед показників – наявність стратегічного мислення, забезпечення соціальних стандартів для працівників, інвестиції в наукову діяльність і виробництво.

«Ми нічого не вигадували, просто взяли той інструмент, який працює в успішних західних компаніях, і перенесли його на наші реалії. КРІ прописані в контрактах директорів наших підприємств, у них є чіткі цілі на рік, яких необхідно досягти», – додали в концерні.

«Укроборонпром» збільшив експорт техніки на 25%Обсяг виконаних Україною в 2016 році експортних контрактів із постачання продукції військового призначення зріс порівняно з 2015 роком на 25% і склав $750 млн.

За результатами перших моніторингових оцінок, визначена ротація керівництва 14 підприємств, серед яких ДП «Житомирський бронетанковий завод», ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. А.А. Морозова», ДП КБ «Артилерійське озброєння», КП «Науково-виробничий комплекс «Іскра» та інші.

Як повідомлялося раніше, ДК «Укроборонпром» і Литва домовилися про поглиблення військово-технічного співробітництва та визначили перспективні напрямки вкладення інвестицій в нові спільні проекти оборонного сектора двох країн.

Нагадаємо, що «Укроборонпром» готується відкрити по одному іноземному представництву в Туреччині та Польщі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: