«Укроборонпром» формує базу даних для реалізації програм імпортозаміщення

Читать на русском
Наразі забезпечена організаціявиробництва із заміщення понад 1 тис. позицій комплектуючих для ОПК, що раніше закуповувалися в РФ.

ГК «Укоборонпром» приступив до формування інформаційної бази або «реєстру компетенцій» з метою оптимізувати кооперацію при виконанні програм імпортозаміщення в ОПК.

Про це повідомив заступник голови «Укроборонпрому» Артур Херувімов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За його словами, ця база даних має стати «сполучною ланкою» оборонної кооперації, в першу чергу – в сфері імпортозаміщення. Створення такого реєстру також є важливим з урахуванням переходу України на другий рівень співпраці з НАТО у сфері кодифікації оборонної продукції.

На сьогодні концерном уже притягнуто до оборонної кооперації, включаючи програми імпортозаміщення, понад 3 тис. підприємств різних форм власності. Серед критично значущих напрямків імпортозаміщення – авіаремонт, ремонт бронетехніки.

В «Укроборонпромі» розповіли подробиці виробництва гвинтівки M16В рамках переходу на стандарти НАТО Україні необхідно перейти на військові комплекси Альянсу, для чого потрібно відмовитися від радянських стандартів рішень військового питання.

Наразі забезпечено організацію виробництва із заміщення понад 1 тис. позицій комплектуючих для ОПК, що раніше закуповувалися в РФ. За оцінками держконцерну, в 2014-2016 роках український ОПК забезпечив імпортозаміщення понад 35% комплектуючих, що раніше закуповувалися в РФ.

Нагадаємо, що «Укроборонпром» створює інноваційну платформу UkrARPA, яка стане аналогом американського Агентства передових оборонних дослідницьких проектів.

Як повідомлялося раніше, обсяг виконаних Україною в 2016 році експортних контрактів із постачання продукції військового призначення зріс порівняно з 2015 роком на 25% і склав $750 млн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: