«Укроборонпром» і Литва домовилися про інвестиції у виробництво зброї

Читать на русском
Були досягнуті домовленості про обмін інформацією та практичне співробітництво в певних напрямках, а також інвестиції в спільне виробництво військової техніки.

ДК «Укроборонпром» і Литва домовилися про поглиблення військово-технічного співробітництва та визначили перспективні напрямки вкладення інвестицій у нові спільні проекти оборонного сектора двох країн.

Такі результати були досягнуті на зустрічі делегації держконцерну на чолі з генеральним директором Романом Романовим з посадовими особами та представниками ділових і наукових кіл Литовської Республіки, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укроборонпрому».

Сторони обговорили наявний промисловий і науково-технічний потенціал України та Литви в оборонній сфері, можливості спільної реалізації окремих проектів. Були досягнуті домовленості про обмін інформацією та практичне співробітництво в певних напрямках.

Також обговорювалося питання участі підприємств оборонного комплексу України в міжнародній виставці військової техніки та озброєння, яка відбудеться в жовтні 2017 року в Литві.

Україна поставила першу партію модернізованих БТР-4М в Індонезію – фотоП'ять БТР-4М були поставлені Корпусу морської піхоти Індонезії в рамках виконання контракту, підписаного на початку 2014 року між Міністерством оборони Індонезії та ДП «Спецтехноекспорт», що входить до складу ДК «Укроборонпром».

На зустрічі були присутні міністр національної оборони Литви Раймундос Каробліс, заступник міністра економіки Литви Рамунас Буракос, керівники низки асоціацій підприємств оборонного комплексу та окремих компаній Литви.

Нагадаємо, обсяг виконаних Україною в 2016 році експортних контрактів із постачання продукції військового призначення зріс порівняно з 2015 роком на 25% і склав $750 млн.

Як повідомлялося раніше, ДП «Київський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», змонтувало повністю новий цех для виробництва корпусів для БТР-3.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: