Геращенко назвала кількість полонених на Донбасі

Читать на русском
В полоні у бойовиків перебувають 109 українців, бойовики підтверджують 47, безвісти зниклими вважаються 485 осіб.

У полоні в бойовиків перебувають 109 українців, бойовики підтверджують 47, безвісти зниклими вважаються 485 осіб.

Про це журналістам заявила уповноважений президента з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

Звільнення полонених: хто з політиків працює, а хто – лише обіцяєВ контексті останніх заяв про перспективи звільнення незаконно утримуваних на Донбасі та в Росії заручників «Слово і Діло» вирішило нагадати, хто з політиків обіцяв родинам полонених повернути їхніх рідних додому.

«Для гуманітарної групи, де я працюю, представляю Україну, ключовим залишається питання звільнення заручників. На сьогодні ми маємо 109 громадян України, які є в списках СБУ. Це цивільні, це військові, які вважаються заручниками на окупованих територіях Донецької та Луганської областей», – сказала Геращенко.

За її словами, Донецьк і Луганськ поки підтверджують трохи більш ніж 40 осіб із цього списку.

«Для нас дуже важливо, ми володіємо інформацією про місцеперебування ще кількох людей із цього списку. Зі 109 вони 47 підтверджують, а ми знаємо про місцеперебування ще близько 15 людей, і ми про це їм щоразу говоримо», – заявила Геращенко.

Вона зазначила, що важливо, щоб бойовики підтвердили наявність цих людей у списках.

«Також ми вимагаємо надати інформацію про інших людей, де вони є, де їх переховують, або надати інформацію про їхню долю», – сказала Геращенко.

Нагадаємо, представники Червоного Хреста вперше відвідали українських полонених у Донецьку.

Раніше в СБУ повідомляли, що Надія Савченко не мала повноважень публікувати списки полонених.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: