Блокада Донбасу: від закупівель вугілля в ОРДЛО до торгівлі з агресором

Читать на русском
Петро Олещукполітичний експерт

Ситуація з блокуванням торгівлі з ОРДЛО змусила всіх нас згадати про низку проблем, які виникли не вчора, однак залишалися поза увагою громади. Наприклад, це проблема торгівлі з ворогом.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Петро Олещук, передає «Слово і Діло».

«Торгівля з ОРДЛО – це лише верхівка айсберга. Якщо цей випадок ми можемо виправдати бодай тим, що це Україна, то як виправдати підтримку «російського виробника», на гроші якого згодом купуватиметься зброя, що піде проти нас?», – зауважив Олещук.

Вугілля з ОРДЛО – лише верхівка айсберга, що має занурене в море брехні величезне тіло.

«Чи знаєте ви, що останнім часом зростає закупівля Україною російських добрив, поки наші виробники «загинаються», що може ставити під удар соціальну ситуацію в цілих містах? Чи знаєте ви, що Росія відверто демпінгує, а українська влада проводить «антидемпінгові» розслідування з 2015 року? Тож блокування поставок вугілля під керівництвом нардепів від «Самопомочі» – це насправді лише нагадування про верхівку цього айсберга», – розповів Петро Олещук.

Нагадаємо, в Міненерго заявили, що продовження торгової блокади може призвести до віялових відключень електроенергії в Україні.

Як відбувається організація торгової блокади окупованих територій, «Слово і Діло» з'ясуоввало в матеріалі «Блокада окупованого Донбасу. Друга спроба?».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: