Представники Червоного Хреста вперше відвідали українських полонених у Донецьку

Читать на русском
Представники Червоного Хреста відвідали в ДНР місце, де тримають полонених українських військовослужбовців.

Представники місії Міжнародного комітету Червоного Хреста відвідали місця утримання українських військовослужбовців, яких утримують у заручниках бойовики терористичного угруповання «ДНР».

Про це повідомила представник МКЧХ Санела Байрамбашич, передає «Слово і Діло».

Звільнення полонених: хто з політиків працює, а хто – лише обіцяєВ контексті останніх заяв про перспективи звільнення незаконно утримуваних на Донбасі та в Росії заручників «Слово і Діло» вирішило нагадати, хто з політиків обіцяв родинам полонених повернути їхніх рідних додому.

«У нас сьогодні відбувся перший доступ до місця утримання під вартою українських військовослужбовців у Донецьку. Ми вважаємо це дуже важливим», – розповіла Байрамбашич.

Представник Червоного Хреста зазначила, що українським військовим передали листи від рідних і близьких, але відмовилася коментувати умови утримання заручників, заявивши, що вона не має на це права. Байрамбашич висловила сподівання, що незабаром представники МКЧХ зможуть знову відвідати українських громадян, які перебувають у полоні в бойовиків.

«І МКЧХ зможе здійснити візит згідно з процедурами, які, зокрема, включають і приватні бесіди з утримуваними», – додала представник місії Червоного Хреста.

Раніше повідомлялося, що, за даними СБУ, терористи ОРДЛО утримують у заручниках 110 українських громадян. 492 людини вважаються зниклими безвісти. В Мінську тривають переговори про обмін полоненими за формулою 228 на 58, узгодженою з ОБСЄ.

Червоний Хрест розширює масштаб операцій в Україні – ПорошенкоМіжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) має намір у 2017 році мобілізувати на гуманітарну діяльність в Україні понад $60 млн.

Раніше повідомлялося, що Червоний Хрест готовий допомогти Міноборони з ідентифікацією загиблих у зоні АТО.

Нагадаємо, раніше Червоний Хрест відправив на Донбас медичне обладнання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: