Україна і Туреччина підпишуть дорожню карту розвитку стратегічного партнерства

Читать на русском
Україна і Туреччина підготували низку двосторонніх документів і дорожню карту щодо їх реалізації, які будуть підписані під час візиту президента Туреччини в Україну.

Україна і Туреччина підготували низку двосторонніх документів і дорожню карту щодо їх реалізації, які будуть підписані під час візиту президента Туреччини в Україну.

Про це міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив за підсумками зустрічі з міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу, передає «Слово і Діло».

США залишаються надійним стратегічним партнером України – ПорошенкоПрезидент України Петро Порошенко заявив, що з моменту визнання незалежності України США залишаються надійним стратегічним партнером країни.

«Ми завершили засідання нашої комісії стратегічного партнерства та обговорили весь порядок денний. І цей порядок денний свідчить, що наші відносини – це відносини стратегічного партнерства. В нас багато планів і конкретних домовленостей, як їх реалізувати. Про результати нашої роботи свідчить велика кількість двосторонніх документів, які ми готуємо для підписання під час візиту президента Туреччини в Україну», – розповів він.

За його словами, ці документи охоплюють різні сфери – від науки й освіти до співробітництва у сфері ядерної безпеки.

«Ми готуємо до ухвалення під час візиту президента Туреччини в Україну всеосяжну дорожню карту, як ми надалі розвиватимемо відносини стратегічного партнерства», – додав він.

Раніше повідомлялося, що Туреччина може дозволити українцям в'їзд за внутрішніми паспортами.

Нагадаємо, Путін ратифікував угоду з Туреччиною щодо «Турецького потоку» в обхід України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: