Путін ратифікував угоду з Туреччиною щодо «Турецького потоку» в обхід України

Читать на русском
Президент Росії Володимир Путін підписав закон про ратифікацію угоди з Туреччиною за проектом газопроводу Турецький потік.
Володимир Путін

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про ратифікацію угоди з Туреччиною за проектом газопроводу «Турецький потік».

Про це пише ТАСС з посиланням на офіційний інтернет-портал правової інформації, повідомляє «Слово і Діло».

«Ратифікувати угоду між урядом Росії та урядом Турецької Республіки за проектом газопроводу «Турецький потік», підписану в Стамбулі 16 жовтня 2016 року», – зазначено в розпорядженні.

Видання зазначає, що газопровід дозволить значно знизити ризики, пов'язані з транзитом газу по території України.

Раніше заступник міністра енергетики Росії Юрій Сентюрін заявляв, що угода «передбачає створення сприятливої нормативно-правової бази, включаючи податкові та митні режими, для проектування, будівництва та подальшої експлуатації газопроводу».

Європейці відмовилися будувати газопровід в обхід УкраїниВАТ «Газпром» має намір витратити близько 111 млрд руб. на будівництво трансбалтійської труби «Північний Потік-2» у 2017 році.

Він пояснив, що «Турецький потік» призначений для поставок російського газу на територію Туреччини, а також для забезпечення виконання російською стороною своїх зобов'язань з постачання газу на територію держав Євросоюзу після 2019 року.

Нагадаємо, 6 грудня стало відомо, що турецький президент Реджеп Ердоган ратифікував угоду про газопровід «Турецький потік».

Раніше повідомлялось, що інвестиції в повну реалізацію проекту «Турецький потік» з урахуванням раніше понесених витрат на «Південний потік» оцінюються в 7 млрд євро.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: