Україна і Литва підписали дорожню карту стратегічного партнерства

Читать на русском
Україна і Литва в подальшому будуть зміцнювати стратегічне партнерство на основі взаємної довіри та поваги, відкритості та всебічного співробітництва на благо народів обох держав.

Президент України Петро Порошенко і президент Литви Даля Грибаускайте в Києві підписали дорожню карту розвитку стратегічного партнерства на 2017-2018 роки.

Про це написав прес-секретар президента України Святослав Цеголко в своєму мікроблозі в Twitter, передає «Слово і Діло».

«Президенти України і Литви підписали дорожню карту розвитку стратегічного партнерства на 2017-2018 роки», – пише Цеголко.

Яку техніку завезли російські військові до окупованого КримуПісля анексії Кримського півострова загарбники не гаяли час. Майже три роки окупації обернулися для півострова перетворенням на військову базу РФ, своєрідний «непотоплюваний авіаносець».

У спільній заяві двох президентів із нагоди 25-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома державами відзначається, що Україна та Литовська Республіка «демонструють рішучий настрій надалі зміцнювати стратегічне партнерство на основі взаємної довіри й поваги, відкритості та всебічного співробітництва на благо народів обох держав».

Як повідомлялося раніше, Литва направила Україні свої боєприпаси. Йдеться про патрони калібру 5,45 мм для автоматів Калашникова, які литовські війська більше не використовують, оскільки вони не відповідають стандартам НАТО.

Нагадаємо, що зараз у Польщі проходять навчання литовсько-польсько-української бригади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: