Експерт пояснив, чому Росія буде всіляко намагатися «викручувати руки» Лукашенку

Читать на русском
Олександр Палійполітичний експерт

У глобальному плані РФ має намір ліквідувати Білорусь як державу й намагається робити перші кроки.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Олександр Палій, аналізуючи інформацію про те, що РФ запровадила режим прикордонної зони на кордоні з Білоруссю.

«Зараз Росія буде всіляко намагатися «викручувати руки» Лукашенку. Це почнеться з економічної сфери. Крім того, вже готуються великі військові навчання, які можуть проходити влітку. Є підозри, що це й буде перша спроба окупувати Білорусь», – розмірковує політолог.

«По суті, Росія просто хоче повністю ліквідувати Білорусь як державу. Всілякі заяви – це просто деталі. Наприклад, РФ уже приписала Лукашенку борг у півмільярда доларів», – підкреслив він.

«Для країни, в якої й без того боргове навантаження становить близько 13 мільярдів доларів, це важкий тягар. Зовнішні борги в них серйозніші, а боргове навантаження на населення набагато більше, ніж в Україні, особливо, з огляду на те, що вони в чотири рази менші за нас», – додав експерт.

Проте не все так просто, оскільки вже зараз видно, що Лукашенко таки здатен на радикальні дії, зазначив Палій.

Кремль готується до провокації проти України з боку Білорусі – ФрізНародний депутат і член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз вважає, що Кремль готується до масштабної провокації проти України на території Білорусі.

«Поки про вихід із договору про колективну безпеку, звісно, не йдеться, але вийти з договору про Євразійський економічний союз Лукашенко може», – припустив політолог.

Крім того, важливим є той факт, що нещодавно Лукашенко пустив до країни жителів 80 країн бе звіз, змусивши росіян будувати прикордонний контроль та окреслювати кордон.

«За допомогою таких на перший погляд простих рішень Білорусь робить дуже серйозні кроки», – резюмував Олександр Палій.

Додамо, як заявили в Демократичній партії Білорусі, РФ тисне на Лукашенка, щоб розмістити свої військові бази на території країни.

Олександр Лукашенко заявив, що як би не було важко, але незалежність – це найдорожче, що має країна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: