Білорусь скасувала візи для громадян США і країн ЄС

Читать на русском
Білорусь ввела безвізовий режим для громадян Сполучених Штатів, а також країн-членів Європейського союзу.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 9 січня підписав указ про встановлення безвізового в'їзду на територію країни через пункт пропуску в аеропорту Мінська на термін не більше 5 днів для громадян 80 держав.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу президента Білорусі.

Повідомляється, що даний указ поширюється на 39 країн Європи, включаючи весь Євросоюз, а також Бразилії, Індонезії, США, Японію та інші держави.

«В першу чергу, це сприятливі в міграційному плані країни, стратегічні партнери Білорусі і держави, в односторонньому порядку встановили безвізовий режим щодо білоруських громадян. Нові правила охоплюють також таку категорію, як негромадяни Латвії та особи без громадянства Естонії», - відзначають в прес-службі.

Відзначається, що документ спрямований на активізацію подорожей бізнесменів, туристів, приватних осіб, що мають загальногромадянські паспорти, і не буде поширюватися на іноземців, які здійснюють офіційні поїздки: дипломатичні, службові, спеціальні та інші прирівняні до них паспорта до уваги прийматися не будуть.

Нагадаємо, Білорусь може почати розводити жаб, равликів і раків в промислових масштабах. Таким способом в уряді країни припускають збільшити наповнення місцевих бюджетів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: