Україна і Білорусь розширюють торгові відносини – МЕРТ

Читать на русском
Україна і Білорусь спільно вироблятимуть тролейбуси, розширять модельний ряд ліфтів загального виробництва.

За 8 місяців 2016 року товарообіг між Україною та Білоруссю становив $2,3 млрд, що на 9% більше порівняно з відповідним періодом минулого року, з яких лише $537,4 млн – український експорт, решта $1,76 млрд – імпорт із Білорусі.

Перспективи розвитку промислової кооперації в 2017-2020 роках обговорили сьогодні заступник голови МЕРТ України Юрій Бровченко та заступник міністра промисловості Білорусі Дмитро Корчик, передає «Слово і Діло».

«Розвиток співпраці у сфері машинобудування є одним із головних пріоритетів українсько-білоруського співробітництва. В підготовленій дорожній карті з розвитку співробітництва на 2017-2020 роки відображені в першу чергу проекти машинобудування, зокрема виробництва тракторів, зерно- та кормозбиральних комбайнів, вагонів, будівельної та комунальної техніки», – розповів заступник міністра.

Дмитро Корчик підтвердив, що «промисловість України та Білорусі доповнюють одна одну й постійно ростуть».

Планується, що Україна та Білорусь спільно вироблятимуть тролейбуси й розширять модельний ряд ліфтів загального виробництва. Планується організація низки спільних виробництв, наприклад, сільськогосподарської техніки спільно з холдингом «Гомельмаш».

Нагадаємо, що після запровадженого Російською Федерацією нового режиму транзиту через її територію вантажів з України до Казахстану транзит вантажів не провадиться.

Як повідомлялося раніше, Кремль готується до масштабної провокації проти України на території Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: