Кремль готується до провокації проти України з боку Білорусі – Фріз

Читать на русском
Росія планує збільшити в п'ять разів обсяги залізничних перевезень військового призначення в 2017 році в напрямку Білорусі.

Народний депутат, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Ірина Фріз вважає, що Кремль готується до масштабної провокації проти України на території Білорусі.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Є інформація, що Кремль готується до масштабної провокації проти України на території Білорусі. Саме з нею може бути пов'язана підготовка до збільшення в 5 разів обсягів залізничних перевезень МО РФ у 2017 році в напрямку Білорусі», – пише вона.

За її словами, метою такої акції може стати ліквідація режиму Лукашенка, введення російських військ, прямого державного управління, а також безпосередній вихід ЗС РФ на східний кордон Європейського Союзу з метою підвищення політичного тиску на Європу.

Таких висновків Фріз дійшла на підставі сюжету телеканалу «Звезда», що належить Міністерству оборони РФ. У сюжеті йдеться про те, що в Україні нібито йде підготовка провокації проти Республіки Білорусь. Зокрема, зазначається, що українська розвідка планує направляти «карателів» із білоруським корінням у Мінськ з метою повалення чинної влади в цій державі», – пише депутат.

Лукашенко заявив про готовність організувати вибори на ДонбасіПрезидент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність Мінська організувати вибори на Донбасі.

Фріз вважає, що провокація може бути проведена за участю громадян, які брали участь у бойових діях на Донбасі на боці бандформувань, регулярних підрозділів ССПО РФ, а також інфільтрованованої агентури до силових органів Республіки Білорусь.

Нагадаємо, політолог Володимир Фесенко припускає, що Росія намагається вербувати тих, у кого є зв'язок з армією, й журналіст Сущенко міг якраз потрапити в цю категорію.

Раніше в МЗС Білорусі заявили, що проект резолюції про порушення прав людини в Криму «не має жодного стосунку до теми територіальної цілісності України».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: